Balanç de les incidències de la Nit de la Revetlla Sant Joan (GENCAT)

La Revetlla ja ha passat i ja tenim les primeres estadístiques de la nit a nivell d’Emergències.

Aquest matí la Generalitat de Catalunya ha emès una nota de premsa que diu el següent: 24-06-2013 Balanç de les incidències de la Nit de la Revetlla Sant Joan

 

BOMBERS

Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 20.00 hores i fins a les 08.00 hores, més de 750 avisos d’emergència, la majoria per apagar petits incendis de vegetació i al mobiliari urbà. La major part dels serveis s’han concentrat entre les 10 de la nit i la una de la matinada.

Al llarg de la nit no hi ha hagut cap servei destacat. La major part dels avisos han estat per apagar petits incendis de vegetació (bàsicament en zona urbana), així com també per extingir focs a contenidors i revisar fogueres.
INCIDÈNCIES VIÀRIES

La xarxa viària catalana no ha registrat cap accident mortal durant la nit i matinada de la revetlla de Sant Joan. Tot i això, des de l’inici de l’operació especial, divendres 21 de juny a les 15.00 h, hi ha hagut un mort per accident de trànsit a les carreteres de Catalunya. El sinistre va ocórrer dissabte al matí quan una motocicleta va sortir de la via a la C-1414 a l’altura d’Esparraguera i el conductor del vehicle va morir.

MOSSOS D’ESQUADRA

El dispositiu especial de Mossos d’Esquadra per aquesta revetlla de Sant Joan s’ha saldat amb 8 detinguts per una baralla a Ciutat Vella i 2 persones ferides lleus per petards, un noi de 20 anys a Salou i un altre també de 20 anys a Castelló d’Empúries.

La resta d’incidents durant aquesta revetlla han estat algunes cremes de contenidors, rostolls a zones de platja i algun vehicle afectat pels petits incendis provocats per l’ús de pirotècnia i petards però que s’han pogut extingir ràpidament.

Les 8 detencions durant la revetlla s’han produït sobre les 06:00h a la zona de la platja de la Barceloneta on una baralla entre unes 20 persones s’ha saldat amb 8 detinguts per baralla tumultuària i 1 persona ferida lleu que ha estat traslladada a l’Hospital del Mar de Barcelona.

D’altra banda, a Salou un noi de 20 anys ha resultat ferit greu en una mà per un petard que li ha afectat a dos dits. El noi ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. A Castelló d’Empúries, un altre noi, també de 20 anys, ha resultat ferit lleu. El noi ha necessitat punts de sutura al cap per culpa de l’explosió d’un petard.

DADES GENERALS

Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta preventiva del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les incidències que es puguin derivar de la revetlla i activitats associades, sense que s’hagi de destacar cap emergència rellevant. (s’ha desactivat a les 11.30h del matí)

El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha atès des d’ahir a les 18.00 h fins aquest matí a les 09.00 h del matí, un total de 2.495 trucades relatives a incidències derivades de la revetlla.

L’hora amb més activitat va ser entre les 00.00 h i la 01.00 h de la matinada d’avui, en que es van atendre 516 trucades. L’activitat ha anat decreixent amb el pas de les hores (de 07.00 h a 08.00 h s’han atès només 21 trucades, per exemple).

 

tipologia de trucada

 • focs en zona de vegetació o en immobiliari urbà: 49,5% (722 trucades)
 • problema de civisme (sorolls, trencadisses mobiliari urbà, etc): 23,1%  (337 trucades)
 • seguretat ciutadana: 15% (219 trucades)
 • assistència sanitària: 11,5% (168 trucades)
 • accidents de trànsit: 1% (14 trucades)

origen trucada (per demarcació)

 • Barcelona: 70.1% (1023 trucades)
 • Tarragona: 16,5% (241 trucades)
 • Girona: 8,1% (118 trucades)
 • Lleida: 5,3% (78 trucades)

origen trucada (per municipis)

 • Barcelona: 431 trucades (17,27%)
 • Tarragona: 106 trucades (4,25%)
 • L’Hospitalet de Llobregat: 88 (3,53%)
 • Castelldefels: 69 (2,77%)
 • L’Ametlla de Mar: 65 (2,61%).
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s